Adem = Leven

Adem jezelf naar een ruimer bewustzijn

Maak ruimte zodat Essentie kan LEVEN door jou, voor jou, voor het leven hier en nu op aarde

 

Maandagmiddag 2 juli

Zonder ademhaling zouden wij niet kunnen bestaan, niet kunnen leven. De ademhaling bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit van ons leven. Ademen gaat vanzelf, maar is niet vanzelfsprekend. Mensen ademen, maar door de korte en oppervlakkige wijze van de ademhaling bereiken zij niet de eigen volledige potentie van LEVEN. Klachten kunnen hiervan het gevolg zijn, zowel psychisch, emotioneel/gevoelsmatig, fysiek als relationeel in de privé- en/of werksfeer. Vaak bedenken mensen niet dat de manier waarop zij ademhalen de oorzaak zou kunnen zijn van veel klachten. We zijn zo gewend geraakt aan onze manier van ademen, het is te dichtbij, dat we niet op het idee zouden kunnen komen dat dit wel eens een belangrijke oorzaak zou kunnen zijn. Er zijn ook vaak geen signalen uit onze omgeving die ons hier op attent maken. Terwijl het eigenlijk zo eenvoudig simpel is, direct onder eigen bereik en nog gratis ook!

Tevens is onze ademhaling het voertuig van ons bewustzijn, dat ons verbindt met ons diepere Zelf, Essentie. Deze Essentie wil zich volledig neerlaten in jou, zich hechten in het lichaam. Bewustzijn lost op deze wijze veel gestolde energie op, ook wel blokkades of stagnaties genoemd, in denken, voelen en gedrag, en laat op een eenvoudige wijze deze energie weer deelnemen in het totaal van jou. Zonder dat jij hier iets voor 'moet' doen. Het is het toelaten van de diepere ademhaling die dit mogelijk maakt. De diepte en de breedte van de oorspronkelijke ademstroom in jouw lichaam.

Deze hechting van bewustzijn door middel van de ademhaling in jouw lichaam maakt het mogelijk dat Essentie LEEFT door jou, voor jou, voor het leven wat jij leeft, hier en nu op aarde. Het resultaat is meer kracht, helderheid, verbinding en vreugde.

Op deze middag geef jij je lichaam de gelegenheid om uit te ademen (deleten) wat oud is, belemmerd, opgeruimd mag worden en in te ademen(downloaden) wat zich nieuw mag gaan manifesteren, op dit moment. Daarvoor, om een metafoor te gebruiken, moet je besturingssysteem, je lichaam, klaar zijn en mogen je overtuigingen, de oude programmeringen, je software, vernieuwd worden. Je herschept je gedachten(overtuigingen) en emoties en dit komt samen in een nieuw waarheidsgevoel in je Hart, het centrum van je lichaam, om telkens het nieuwe Leven door te laten en te laten stromen. Inzicht zonder handeling brengt geen enkele verandering. Dus als je mooie verlangens, plannen hebt en de software van je lichaam is 'geblokkeerd' door oude patronen(programma's ) is het van belang deze los te laten. De ademhaling is het voertuig om je bewustzijnsprogramma in je lichaam aan te passen.

Binnen de kwantumfysica weet men al decennia lang dat alles is opgebouwd uit energie, voortgekomen uit het grote veld, Essentie. Zo ook ons lichaam. Vanuit bijna een kwart eeuw aan ervaring met het werken met lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en vanuit mijn persoonlijke ervaringen, weet ik dat we de energiestroom in het lichaam zelf kunnen beïnvloeden en veranderen. Dit raakt aan onze vrije wil. Hierdoor kan vanuit het veld onze volledige potentie tot manifestatie komen en herscheppen en scheppen wij mee. Dit veld staat uit en dat wat wij denken, onze emoties, het voelen en ons gedrag, kortom onze waarneembare hier en nu realiteit staat aan. Veel van wat aan staat willen we niet meer, is oud, belemmert, blokkeert, stagneert datgene wat wij in potentie (uit) weten, wat in ons wil komen vanuit het veld. Dit kan door letterlijk via onze adem ruimte te maken. Met andere woorden- dat wat aan staat - staat ons niet meer aan! Door de adem in onze huidige aan-realiteit te brengen, kan dat wat niet zichtbaar is, de uit-potentie (en wat ons wel degelijk aanstuurt), binnen ons denken, onze emoties, ons voelen en ons lichaam in de aan komen. Nieuwsgierig hoe we dat gaan doen?

Wat je kunt verwachten
Op de Adem-middag vindt er allereerst een introductie plaats van de ademtechniek die ik hanteer. Daarnaast zullen er fysieke oefeningen worden gedemonstreerd, die jou tijdens jouw ademsessie extra zullen ondersteunen. Je werkt in tweetallen en je krijgt zo om beurten een ademsessie, terwijl de ander naast jou zit en in contact met jou je zal assisteren door de sessie heen. Ieder tweetal zal door mij extra worden begeleid tijdens iedere ademsessie. Zo krijg je eigenlijk op deze middag allebei twee sessies.

Datum

Maandagmiddag 2 juli 2018, van 13.30 tot 17.30 uur.
Kosten: € 95,-*
Plaats: Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
Klik hier om je in te schrijven
Voor opgave en/of meer informatie kun je me bellen op 06 30 77 91 65.

* NB kosten zijn declarabel bij ziektekostenverzekeraars of aftrekbaar voor de belasting.

Benodigdheden
- een eigen éénpersoonshoeslaken, een grote badhanddoek, deken, kussen en opschrijfboekje. Vergeet niet hele gemakkelijke, loszittende kleding voor deze middag te dragen of mee te nemen. Voor drinken en lekkers wordt gezorgd.

Betaling
- Betaling gescheidt door de helft van het bedrag (€ 47,50) over te maken op rekeningnummer 1379793 tnv HHB van Rijnsoever Wageningen ovv 'Ademmiddag 2 juli'. Het resterende bedrag (€ 47,50) wordt contant voldaan bij aanvang van de middag. Deelnemers met een bedrijf kunnen het hele bedrag in een keer overmaken. (NB Bij annulering zie de algemene voorwaarden)

Voor betalingen vanuit het buitenland kun je gebruik maken van de volgende IBAN/BIC nummers:
IBAN: NL46 INGB 0001 3797 93
BIC: INGBNL2A