Relatie Essentie LeefLab

Training 2018/2019 (vol)

nieuwe groep start op 6 oktober 2019

De training start met telkens een inleidend thema. In dit Leeflab staat de hechting in Essentie centraal. Van binnenuit beleven we onze volwassen positie als een open veld waarbinnen een uitnodiging ontstaat om individueel en gezamenlijk te onderzoeken wat waarheid is. Het karakter en de persoonlijkheid filteren deze waarheid doorgaans, wat onze houding in zowel privé- als werksituaties beinvloedt. Dit onderzoek in onze menselijkheid wordt in deze training ondersteund door meditatieve en taoïstische invalshoeken en wegen. Ook de verfijning van de mannelijk en vrouwelijke seksuele energiestromen en de verankering komen aan bod. Tevens zijn er momenten van stille aandacht, om langs directe weg de ervaring van wat zich aandient in jou, in het moment, te doorvoelen. Het in één lijn leren blijven in jezelf met wie je werkelijk bent, in de verbinding met anderen, geeft een basis van hervonden oorspronkelijkheid, levensenergie, vreugde en succes.

De uitwisseling van de gewaarwordingen en de wisselwerking tussen de diverse leden van de groep geven een extra dimensie. Het gezamenlijk geoefend raken in het onderzoeken en opvangen van de zuivere impuls van essentie in het hart, beinvloedt direct onze hersenen en ons lichaam, wat zich vertaalt in een natuurlijke, onbevangen, onschuldige daadkracht.

In een voorstadium van deze groep heeft een aantal mensen kennis kunnen nemen van de mogelijkheden van deze doorwerkgroep en zij zeggen er het volgende over.

“Het leeflab biedt mij een setting waarin ik kan oefenen met het vinden en hervinden van mijn eigen kracht en beleving, om van daaruit vervolgens het contact aan te gaan met anderen. In mijn eentje op een kussen zitten is prettig, maar om bij mezelf te blijven in contact met anderen is een heel ander verhaal. Ik ken geen andere setting die mij zo mooi uitnodigt in dit boeiende speelveld. Ik voel me steeds beter in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik ervaar en oproep in contact met anderen.”

“Het heeft mijn vermogen vergroot om direct vanuit mijzelf aanwezig te zijn en eerlijk te zijn over mijn eigen waarneming en ervaring over wat er met mijzelf en in mijzelf gebeurt. Het heeft mij geleerd om terug te keren bij mezelf, waar te nemen en alert te zijn wanneer ik mij teveel identificeer met de ander: "inde ander te gaan" in plaats van bij mezelf te blijven. Het heeft me energie gegeven en heeft mijn levensvrede aangewakkerd. Ik waardeer mijzelf meer en mijn zelfvertrouwen is vergroot. Ik durf meer van mezelf te laten zien. Het heeft me meer bewust gemaakt van de tijd waarin we leven en de opgave waar ik voor sta als onderdeel van de beweging die de mensheid aan het maken is.”

Voor wie: Voor iedereen die graag in meer continuïteit in onderzoek met zichzelf en waarheid wil zijn. Waar het Hart centraal komt te staan in een gezamenlijke reis. Minimaal één of meer dagen aan een training hebben deelgenomen of een traject van individuele sessies hebben doorlopen bij Rita van Rijnsoever, is een voorwaarde. Voor deelname vindt er, indien nodig, een intakegesprek plaats.

Data 2018/2019 (vol)

Acht zondagmiddagen van 13.30 tot 17.30 uur.
7 oktober, 11 november, 16 december 2018 en 13 januari, 10 februari, 10 maart, 7 april en 12 mei 2019
Plaats: Sarvata Centrum voor Gezondheid en Welzijn, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen

Data 2019/2020

Acht zondagmiddagen van 13.30 tot 17.30 uur.
6 oktober, 10 november, 15 december 2019 en 12 januari, 9 februari, 8 maart, 5 april en 17 mei 2020
Plaats: Sarvata Centrum voor Gezondheid en Welzijn, Schependomlaan 17e, 6542 RL Nijmegen

Kosten*: € 780,- incl 21% btw. (Bij vergoeding door (eigen meermans-)bedrijf, organisatie of werkgever gelden er andere tarieven, vraag hiervoor de praktische gegevens op.)
Klik hier om je in te schrijven

Voor opgave en/of meer informatie kun je me bellen op 06 30 77 91 65 tijdens het telefonisch spreekuur op dinsdag van 16:00-18:00 uur. Of stuur een mailtje naar secretariaat@ritavanrijnsoever.nl met een terugbelverzoek.

* NB De trainingskosten zijn als beroepskosten aftrekbaar.


Praktische gegevens:
- Het is fijn om op deze middagen makkelijk zittende kleding te dragen en een opschrijfboekje, een matje, dekentje en een klein kussentje bij je te hebben. Voor drinken en lekkers wordt gezorgd.

- Betaling geschiedt door het hele bedrag (€ 780,-) over te maken op rekeningnummer NL46 INGB 0001 3797 93 tnv HHB van Rijnsoever Nijmegen ovv 'Relatie Essentie LeefLab' en de datum van de training. (NB Bij annulering zie de algemene voorwaarden)

Voor betalingen vanuit het buitenland kun je gebruik maken van de volgende IBAN/BIC nummers:
IBAN: NL46 INGB 0001 3797 93
BIC: INGBNL2A