Van Agressie naar LIEFDE!

Trainingsdag za 6 juni 2020

Getransformeerde woede
Wie in het leven goed om zich heen kijkt zal zien dat de mens die niet in edele woede kan ontsteken over een onrecht of een dwaasheid, ook nooit tot ware mildheid en liefde kan komen. Wanneer u om u heen kijkt zult u zien dat de mens die het voor zijn vorming nog nodig heeft om in edele woede te ontsteken wanneer hij geconfronteerd wordt met onrecht of dwaasheid, ook bezig is een liefdevol hart te ontwikkelen, dat door liefde gedreven wordt het goede te doen. Woede die overwonnen, die gelouterd wordt, verandert in liefde en mildheid. Een liefdevolle hand zou in deze wereld een zeldzaam verschijnsel zijn, wanneer zij niet tevens in staat was zich nu en dan tot een vuist te ballen wanneer de mens in edele woede ontsteekt over een onrecht of dwaasheid. Dat zijn dingen die bij elkaar horen. Getransformeerde woede is liefde. Dat is wat de realiteit ons leert. Daardoor heeft de woede, die de perken niet te buiten gaat, de functie de mens tot de liefde te brengen; we zouden kunnen zeggen, dat de woede opvoedt tot liefde.

Bron: Rudolf Steiner – Metamorfosen van het zielenleven – München, 5 december 1909 (bladzijde 69-70)

Voor wie
Voor iedereen die graag zichzelf wil leren kennen, omdat er nu eenmaal veel meer mogelijk is in ons lijf en ons leven. Minimaal één of meerdere dagen aan een training hebben deelgenomen, of een traject van individuele sessies hebben doorlopen bij Rita van Rijnsoever, is een voorwaarde. Voor deelname vindt er, indien nodig, een intakegesprek plaats.

Data

Wanneer: za 6 juni 2020

Tijd: 9.30 tot 17.30 uur
Plaats: Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen
Trainingskosten: € 150,- incl. btw
Opgave via onderstaande link.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven.

Praktische gegevens
- Het is fijn om op deze dagen makkelijk zittende kleding te dragen en een opschrijfboekje bij je te hebben. Voor drinken en lekkers wordt gezorgd.

- Betaling geschiedt door € 75,- over te maken op rekeningnummer NL46 INGB 0001 3797 93 tnv HHB van Rijnsoever Nijmegen ovv 'van agressie naar liefde', 3 juni 2018 en je naam. Het resterend bedrag van € 75,- wordt voldaan op zondagochtend bij aanvang van de training. Deelnemers met een bedrijf kunnen het hele bedrag in een keer overmaken. (NB Bij annulering zie de algemene voorwaarden).


 
Voor betalingen vanuit het buitenland kun je gebruik maken van de volgende IBAN/BIC nummers:
IBAN: NL46 INGB 0001 3797 93
BIC: INGBNL2A