Achtergrond & opleiding

Achtergrond & opleiding

foto: maarten nielsen-gerlach

Methode en werkwijze

In haar werk heeft ze in de loop van verschillende jaren een methode ontwikkeld, waarbinnen ze mensen assisteert bij het opheffen van oude patronen of blokkades, zonder dat er een standaard therapeutisch of psychologisch traject bij komt kijken.

Dit gebeurt op een zodanige manier dat de effecten ervan direct toepasbaar zijn in je dagelijks leven, in je privé-omgeving en je werk. Rita werkt met groepen mensen, waarbij de deelnemers zelf te pakken krijgen wie ze zijn in relatie tot zichzelf, het leven en dus tot de ander.

Wat er tijdens bijeenkomsten gebeurt mag afhangen van wat er uit de individuele persoon in de groep naar voren komt, maar is wel altijd ingebed in de bredere professionele kaders van waaruit ze werkt.

Rita van Rijnsoever begeleidt zowel individuen als groepen in liefde naar heldere en concrete resultaten in werkelijk 'zijn'. Haar werk is niet alleen voor de persoonlijke ontwikkeling van een individu zeer vruchtbaar, maar ook voor professionals als therapeuten, artsen, trainers, leidinggevenden en ondernemers, die meer handvaten ter beschikking willen hebben.

Rita is Registertherapeut Natuurlijke Gezondheids-zorg: RTNG, zij is lid van de beroepsvereniging SBLP (lidmaatschapsnr.25015794) en geregistreerd: SRBAG.

Onderstaande filmpjes geven kort mijn uitgangspunten en manier van werken weer.

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Achtergrond

Haar werkwijze is gebaseerd op haar leer- en werkervaring en haar dagelijkse leven als vrouw en partner.

Rita van Rijnsoever's maatschappelijke carrière begon als maatschappelijk werkende in verschillende sectoren van de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 1992 is zij werkzaam als therapeut, mediator, coach en trainer in haar eigen praktijk en op locatie. Opleidingen in onder andere lichaamsgeoriënteerde psychotherapie (Bodymind Integration), Tantra (Margo Anand), Taoïsme (Maitreyi Piontek, Saida Désilets, Reinout Eleveld), International Sexual Grounding (Willem Poppeliers), Ingangen tot Spiritueel Leiderschap (Lenne Gieles), Non-Duality (Isaac Shapiro, Tim Freke) en Mediation (Mediation Gilde) behoren tot haar bagage. Zij sloeg definitief de one-way-street naar binnen in, toen ze de ziekte van Lyme kreeg en deze levensbedreigend werd. Haar jarenlange 'reis' van herstel gaf het inzicht tot het fundament van haar werk en de inhoud van haar boek.

Als je werkt, ben je een fluit door wiens hart het
fluisteren van de uren in muziek verandert...
En wat is werken met liefde? Dat is de stof
weven met draden die uit je eigen hart zijn
getrokken, alsof je liefste die stof zal dragen...

Kahlil Gibran, De profeet